Hájas tészta

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 50 dkg friss háj
  • 2 tojás sárgája
  • fél dkg só
  • 5 dkg cukor
  • 2.5 dl víz

Elkészítés

A hájat 3 kanál ecettel kidolgozzuk, előbb azonban ledaráljuk. 70 dkg lisztből elveszünk 25 dkg lisztet, és ezzel összedolgozzuk. Tégla alakúra formáljuk és kitesszük hideg helyre. A megmaradt lisztet, tojások sárgájával, sóval, 5 dkg cukorral és annyi langyos vízzel (kb. 2,5 dl) hogy rétestészta keménységű legyen kidolgozzuk hólyagosra. Leborítjuk egy tállal és jó negyed óráig pihentetjük, aztán vékonyra kinyújtjuk téglalapalakúra, tésztára tesszük a hájast. Ráhajtogatjuk előbb magunk felől, azután minden oldalról ezt háromszor ismételjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

rozzi írta 2009-12-31 10:23:42-kor:
Az életemet mentetted meg! Régen megvolt ez a receptem, de elvesztettem. Sokszor elkészítettem, mindig nagyon finom lett. Kiegészítésül: Sütés 180°C fokos sütőben 10 perc, utána 220°C fokon készre sütni. BUÉK
Melinda írta 2010-01-07 11:10:46-kor:
Anyukám nagyon fini hájast tudod,de csak arra emlékeztem,hogy összedolgozta az ecetet a hájjal. a környezetemben senki nem így csinálja és azt gondoltam rosszul emlékszem. Örülök,hogy rád találtam! A hétévégn megsütöm:))